Bel direct voor een afspraak

06 15038846

Ik ben Maartje van der Heijden- van Grunsven. Getrouwd en trotse moeder van twee. Hiernaast stel ik mijn gezin graag aan je voor; Mijn man Rens, dochter Suze en zoontje Jop. Inmiddels 8 en 6 jaar oud. De foto is genomen op de dag van geboorte van ons zoontje. Ik heb zelf 13 en 24 maanden borstvoeding gegeven aan de kids.


Meer weten over waar ik werk en welke opleiding ik heb gevolgd? Lees dan hieronder verder.

OPLEIDING


Omdat ik borstvoeding geven heel waardevol vond maar zeker niet altijd makkelijk, wil ik andere moeders graag ondersteunen.


Ik heb naast de opleiding tot Lactatiekundige in België (UCLL) heel wat kennis opgedaan via cursussen en intensieve praktijkstages.


Middels het internationaal examen via IBLCE heb ik me gecertificeerd tot lactatiekundige IBCLC.


De NVL, de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is de beroepsvereniging waar ik bij ben aangesloten.


Tijdens mijn werk kom ik veel vragen tegen rond zuig-slik-ademhalingsproblemen, vragen tot motorische ontwikkeling, voedsel overgevoeligheid en flesweigeren. Ik heb daarom al diverse verdiepende cursussen gevolgd over preverbale-logopedie/OMFT, myo-functionele therapie en o.a. koemelkallergie.

WERK


Sinds 2020 heb ik mijn zelfstandige lactatiekundige praktijk MaMaartje en werk ik wekelijks in het frenulotomie team van de Tongriemkliniek van Staas & Bergmans. Ook bij Tongriempraktijk Eindhoven en Tongriempraktijk Nijmegen ben ik als invaller inmiddels regelmatig te vinden.


Vanuit mijn werk en specialisme de mondmotoriek en de rol van de tong bij voeding, spraak en ademhaling ben ik aangesloten bij de samenwerkende organisaties tongriem en lipband. We organiseren scholingen en werken multidisciplinair samen. Zelf heb ik in 2019 mogen spreken over borstvoeding en voedingsproblemen gerelateerd aan een te korte tongriem.


Voor iLactation heb ik als vertaler diverse presentaties vertaald en een ingesproken in het Nederlands. Dit over het onderwerp waar ik zelf ook prijswinnend op ben afgestudeerd; borstvoeding als pijnbestrijding.

WERKERVARING


In de vijf jaar tijdens mijn opleiding heb ik in diverse situaties ervaring opgedaan onder supervisie van een Lactatiekundige IBCLC.


In de thuiszorgbegeleiding met een vroedvrouw/lactatiekundige IBCLC bij het Wit-Gele kruis in België. Zo kwam ik in zwangerschap, in de kraamtijd en tijdens het hele eerste levensjaar bij gezinnen aan huis.


Vanuit zelfstandige lactatiekundige praktijken heb ik ook in Nederland veel samengewerkt bij consulten aan huis.


In 2018 ben ik gestart met werken onder supervisie van een chirurgisch tandarts/arts en IBCLC bij een tongriemkliniek.
In 2019 heb ik daarnaast mijn uren gemaakt in het Ikazia ziekenhuis Rotterdam op de kraamafdeling en de neonatologie van het MKC- moeder en kind centrum.


Als vrijwilliger heb ik me ingezet bij mama café's en prenatale voorlichting in ziekenhuis Bernhoven.